Ποιοι Είμαστε

Είμαστε ο Παντελής και η Ελένη από τη Λήμνο. Το «Χειροπλάθί» είναι το οικογενειακό μας εργαστήρι.

Ξεκινήσαμε να πλάθουμε  τα πρώτα μας κεραμικά το 2010, ως ένα απλό χόμπι. Πολύ σύντομα αποφασίσαμε να ασχοληθούμε επαγγελματικά και τότε ξεκίνησε ένα  όμορφο ταξίδι που ακόμα συνεχίζεται. Οι γνώσεις μας στην κεραμική τέχνη αποκτήθηκαν κυρίως μέσα από την εμπειρία, και και τις πολλές δοκιμές. Στόχος μας είναι να δημιουργούμε όμορφα μα και προσιτά αντικείμενα.

Εκτός από τα διακοσμητικά μας κεραμικά, τα τελευταία χρόνια χρησιμοποιούμε stoneware πηλούς και ασφαλή υαλώματα, για την παραγωγή χρηστικών αντικειμένων. Δημιουργούμε πιάτα, γαβάθες, πιατέλες και φλιτζάνες,  τόσο για οικιακή όσο και για επαγγελματική χρήση.

Μας αρέσουν οι απλές γραμμές και τα έντονα χρώματα. Δημιουργούμε  όλα τα κεραμικά αποκλειστικά με τα χέρια μας και τα ψήνουμε στο καμίνι μας. Έπειτα  τα ζωγραφίζουμε με χρώματα κεραμικής ή τα εμβαπτίζουμε σε ασφαλή αμόλυβδα υαλώματα και τα ξαναψήνουμε, έως και τους 1250 °C. Πάντοτε θα υπάρχουν μικρές χειροποίητες διαφορές, που καθιστούν το κάθε αντικείμενο ξεχωριστό.

Μία ξεχωριστή θέση στον κατάλογο των προϊόντων μας, έχουν οι υφασμάτινες δημιουργίες από την ραπτομηχανή της Ελένης. Υφασμάτινα ζωάκια και  τερατάκια, τσαντάκια, μάσκες, και ότι άλλο προκύψει , συμπληρώνουν τον κατάλογο των προϊόντων μας.

Με χαρά να σας δούμε και από κοντά αν βρεθείτε στο νησί μας.

Ελένη & Παντελής